Annandag jul 2020

Sitter i vår mjuka soffa på landet, ser kaminens brasa brinna lojt. Veden är slut så den får brinna ut. Vinden viner och ljusslingan på altanen vaggar ganska intensivt. Snart är det nyår. Detta år av isolering och arbetsbefrielse. 2020 – Coronaåret. Det lär ju bli känt så. Första vaccineringen i Sverige idag, det är ju positivt. Jag håller lite tummen för ett jobb jag hoppas lite på, de skulle höra av sej troligen innan årets slut. Men men, känns jobbigt att hoppas för mycket, det verkar vara många på varje ledigt jobb. Men jag tror jag skulle bli bra på den platsen. Etablera EDI. I like! Men men!!

Julen var lugn och skön. Socialiserade lite med Sporre som också är ute mycket nu och typ har agerat trygghet med sin lampa för mej hela hösten! Och idag var de plus nya paret hos Johanssons (som de får heta men de heter Janne och Maria) här och kikade på vattenreningsanordningen. Alltid kul med nån att snacka med. Och just det, både igår och idag på promenaden träffade vi en snubbe som har havstomten vid Norra, han gillar att vara ute och röra på sej men sambon vill kolla TV. Tja, så kan det vara, tur att min gube blivit lite mer för att gå. Igår gick vi in nästan 2 tim. Funderar på att knalla till Mällbyhamn i morrn, om det inte är allt för blött väder. Det var så fint där!

Ringde Sivan nyss, ville kolla hur hon haft det och hur hon mår. Men hon svarade inte. Hon hör säkert av sej. Hoppas hon haft det bra. Kanske har hon vaccinering på gång, hon bor på Säbo som det kallas, särskilt boende. Hon gråter varje gång vi pratas. Så dumt att behöva må så dåligt efter ett helt liv som varit om inte annat så skapligt iaf. Jag börjar också känna mej lite gammal nu. Inte minst med tanke på jobbsökandet. Å så önskar jag att jag fick driv i min roman….men tyvärr inte.

Nu har brasan slocknat, bara glöd kvar. Glöd är bra!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s