Kan man se bra ut i grått hår?

Jag tillhör den del av kvinnor som fick grått hår tidigt. Mitt första gråa hår kom när jag var gravid, 21 år gammal. Min mamma hade vitt hår då hon avled, 60 år gammal så det var inte så förvånande. Dessutom hade de grå hårstråna en annan kvalité, de var stelare, hårdare på nåt vis. Jag ryckte bort dem just därför, de stod liksom ut! Med tiden blev det mer och mer och jag började tona håret. Då var jag i 40-årsåldern. Jag letade efter miljövänliga alternativ då jag tycker och tyckte att det var väldigt onödigt att skita ner både mej själv och miljön med en så pass onödig grej. Henna var ju känt som bra men det var inte en färg jag kunde gilla. När jag var 46 träffade jag min nuvarande man och han sa ganska omgående att jag skulle lägga av att tona håret, eftersom jag stönade så fort utväxterna kom, vilket var efter ett par veckor efter toningen. Så jag gjorde det!

Nu är jag 60 år och har sedan några år tillbaka då och då fått frågan om jag är pensionär! Det är ju inte så himla kul såklart MEN jag försöker, min vana trogen, att se det positivt. Jag tänker att vore jag fräck skulle jag svara ja och få rabatter på, i det senaste exemplet, bio. Men det gjorde jag inte.

Men handen på hjärtat – varför är det så fult att ha grått hår? Var kommer den synen ifrån? Är det vi själva eller är det media som talat om det för oss?

Finns det miljövänliga toningar/färgningar idag? Jag hör sällan pratas om miljö då det gäller smink över huvud taget, men jag kanske inte rör mej i de kretsarna. Förhoppningsvis är det så.

2 kommentarer

  1. Lena med bena! 😚 skriver:

    Det kan man nog allt göra, se bra ut!
    Sen beror det på hur man ser på sig själv tror
    Jag. Jag fick inte grått så tidigt, har svårt att tycka att jag passar i grått ännu! 😄

  2. Intressant. Jag tror att det är omgivningen och media i sig. Kram på dig:)

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s