4 månaders ledighet

Ja tänk, det har ju varit en utopi i hela mitt liv! Nu har jag haft det – 4 månader ledigt! Det nästan svindlar när jag säger det – hur hänger detta ihop?

Jag vet ju svaret och det kanske inte är så märkligt men ändå vill jag på nåt sätt beskriva hur knäppt det kan vara, i alla fall om man är jag!

De senaste 2-3 månaderna har jag gått upp tidigt. Delvis för att fotografera soluppgången på Väddö, det är ju dagens chans liksom eftersom jag inte ser nedgången, delvis för att maken går upp, när jag varit hemma i stan och delvis är det så att jag gillar morgonen. Åtminstone då man ser nånting, alltså då det inte är för mörkt! Okej, så jag går upp säg vid 6, sedan pysslar jag med det ena och det andra och vi 11-12 börjar jag fundera på lunch. Precis som vanligt alltså, som en gammal spårhund! Tycker ni det är bedrövligt? Okej, kanske det men inte är det så konstigt väl? Jag har ju gjort det sedan jag var knappt 18 år, förutom på semestern.

Ja så jag har i princip fortsatt med samma rutin fast sysslorna är helt annorlunda såklart. Ibland för få eller för meningslösa, det erkännes men också ibland jättemeningsfulla, så att det är lite upp till mej själv. Jag har lärt mej en hel del tycker jag, via webbinarium som jag fått delta i via facebook och en del organisationer som Röda Korset och Olof Palme-institutet. Det är såå grymt lyxigt att få göra såna saker som man inte kunnat prioritera förut, och dessutom online.

Jag har nog gjort det jag drömt om att göra om jag fick ledigt, förutom att resa såklart, men det hade jag inte gjort ensam så det skulle inte funkat ändå.

På telefon finns ju en såndäringa stressmätare. Jag har tagit den förut och hamnat på ”ganska stressad” fast jag inte tyckt att jag varit det. Nu hamnar jag längs ner på ostressad-skalan. Det talar sitt eget språk! Vi är stressade fast vi inte ens märker det. Usch. Eller så är mätaren dålig. Dumt att dra slutsats på så lite ”evidens” som vår käre epidemiolog säger. På tal om det ja….nu ökar smittan igen. Får nog emigrera till landet ett tag till dårå. Första gången på gym igår. Vad står det i tidningen idag? Undvik gym! jahaja!

Gymkorten borde automatiskt frysas, men det är klart, då tjänas inga pengar. Det är ju bara pengar som är viktigt. Inte lagom med pengar utan pengar i sig. Så mycket som möjligt.

Men trist ändå. Hörde just av sonen att de var risiga och skulle testa sej. Så får man se hur det går med det, vi har inte träffats men kanske bra för dem om de får det när de ändå är risiga, jag vet inte!

Lev väl i den vackra hösten!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s