Snart gammal?

Sista augusti idag. Regnet öser ner. Som sig bör kanske, om man satsar på att all sol ska sparas till högtidsdagen den första september. Japp, min födelsedag. 6 veckor för tidigt enligt ”säkra källor”.

Hörde idag att en bekant fått veta att han har 6 mån eller 12 mån att leva. Beroende på om han tar medicin eller ej. AJajajaj, Inga ord – –

men såvitt jag vet har jag mer tid, men om gränsen för gammal går vid sextio så har jag bara timmar kvar som medelålders. Gör den det? Vem bryr sej? Well, säkert många men inte jag iaf.

Så! Vad har jag lärt mej av alla åren då?

Det första som slår mej är att man är samma person hela livet. Man förändras inte, som åtminstone jag trodde när jag var yngre. ”När jag är sextio kommer jag se annorlunda på saker” trodde jag men pyttsan. Inte det minsta. Jag är fortfarande samma Bowie- Dylan- Prince och U2-fan som, innan. Jag kan fortfarande bli fylld av harm när jag hör en mörkblå eller brun politiker snacka skit på TV. Jag vill fortfarande att min partner ska förstå vad jag tänker utan att jag ska berätta. Skillnaden kan vara att jag fattar att han kanske inte gör det. Att jag har ett ansvar. Att jag är den enda som kan ändra mitt liv.

Sen kanske jag inte vill se det alla dagar.

Jag läste att tonåringar idag tror att sex är det som visas på nätet, det hårda, jagade, porren. Faan vad beklämmande. Tjejer tror att de måste ställa upp på vad än killen begär. Killen måste vilja vara hård och brutal och rata vaniljsex. Hur kan det gå så fel, det går ju baklänges. Kan jag göra nåt åt det? Jag skriver i alla fall här: Människor! Känn efter! Känns det inte rätt så är det FEL. Så enkelt ser jag det.

Jäklar vad det regnar hörrni. Lite åska också. Undrars om våra tomater hinner bli röda innan frosten. Blir de röda av regn? Åska? Kanske blixgten kan färga till dem lite? 🙂

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s