Byrån

Solen skiner denna morgon, vovven jag lånat – världens bästa – slappar på altanen, allt borde vara toppen. Jag är låg ändå.

Ont i höften, ont i magen, ingen energi. Varför?

Det känns som att jag är en byrå med massa olika lådor och smarrigt innehåll men bara den tröttsura lådan med gamla håliga strumpor går att öppna. Suck!

Hörde just om en bok av Erik Lewin, tror jag, om miljörörelsen som kommer att bli nästa terror rörelse. Inte omöjligt. Och en intressant fråga uppstod, som säkert många i världen tidigare ställts inför – om t ex en fabrik med skyhöga utsläpp skulle utsättas för, säg en svår explosion – vore det fel då? Poängen vore att medvetandegöra deras höga utsläpp och ställa till elände för ägarna, som då, enligt miljörörelsen, vore ”the bad guys”. Jag tror inte det dröjer särskilt länge tills det händer. Jag började på en bok i ämnet för 25 år sen men kom såklart inte i mål. Då skulle det handla om Plutoniumutsläpp. Halveringstid 2000 år om jag minns rätt. Eller var det Cesium kanske? Skit som skit! Sen hörde jag också häromdan att solkraftverk kan störa ut dels försvarets kommunikationslinjer, och även Wifi etc som vi alla behöver. Det var nytt för mej. Inte bara att kasta upp solceller på taket då kanske! nähäpp!

Nu gick en granne förbi med sin labrador, en bit bort visserligen men vovven rör inte en min. En del hundra skäller som fan, men inte den här raringen. Han är så cool! Jag var lite ledsen för ett tag sen, han kom och buffade och ville leka. Som att han kände. Det är klart han gjorde. Men han är lite slö…..!! Vill gärna gå hem så fort behoven är klara, börjar kika förstulet på mej och saktar ner farten och kollar bakåt. Ekorrar får han jaga bort, vilket han gör med stor emfas, men fåglarna låter han bli.

Det är svärsonens Amstaff jag beskriver. Vi var nära på att börja kolla på en egen hund, men jag tror det här var ett bra alternativ. Det har sina sidor att ha hund. Många bra men också några jobbiga.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s