Villkorslös kärlek

Läste om villkorslös kärlek idag. Hur man kan undvika att hamna i konflikter, irritation och gräl i onödan. Hur man kan skapa en relation utan rädslor och maskhållning med hjälp av ja…..kärlek egentligen, för det där andra är ju inte kärlek. Självklart!! Men det är ju inte vad vi lärt oss. Vi har fått lära oss att om någon sårar – såra tillbaka. Om någon orsakar besvär – visa det tydligt och få den andra att skämmas. Om man leker med tanken på att älska ”ändå” eller kanske snarare visa kärlek ”ändå” (för älskar gör man ju) – hur känns det?  Om jag t ex känner mej oälskad en stund för min partner är trött och orkar inte, visst skulle jag må bättre av att inte tänka på mej och min ev tomhet i det läget, utan istället tänka, vad bra att han vilar, det behöver han. Och samma tänk i stort och smått. Det är förväntningar som skapar besvikelser. Jo, det är ju inget  nytt. Ska man då inte ha förväntningar på sin partner? Eller sina vänner för den delen? Varför ska man ha det egentligen? Den man ska ha förväntningar på är väl sej själv? Och även ha kärlek till, då förväntningarna inte riktigt lyckas? Från och med nu ska jag testa det, fullt ut. Jag är nog inte alls nån värsting i villkorad kärlek (nä jag är ganska kärleksfull tycker jag) men nog finns det lägen då jag kunde ge mer kärlek.

Det finns alltså en amerikan som heter Greg Baer som skrivit ett antal böcker i ämnet, efter att först ha varit hyllad framgångsrik kirurg, sedan knaprat mer och mer tabletter tills han som fullödig narkoman ville ta livet av sej men gick in i 12-stegsprogram  och bestämde sig för att kämpa för sitt liv och sin lycka, fann detta, villkorslös kärlek och hittade sin väg till lycka.

Alla vill ha kärlek, det är det enda jag vet är helt hundra procent sant i alla lägen.

Så hur fel kan  han ha?

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s