tankar från en snorig hjärna

Jag tog en liten promenad i morse.

För att känna om jag var frisk eller sjuk. Jag var rätt sjuk så jag gick hem.

La mej i soffan och läste ett par sidor i ”Gamarna”.

Det finns mycket deckare nu. Många kvinnor skriver deckare. Precis som jag drömde om en gång. Varför vart det aldrig nån? En orsak minns jag, jag höll på att samla info runt kärnavfall, uran och plutonium – såna grejer. Då kom en serie på TV. Före mej alltså. Då la jag ner.

Hur mycket tankar finns egentligen i luften och är alla ens egna? Snappar man kanske upp andras tankar och bilder? Jag gjorde också mina snurreduttringar ett par år innan jag såg dem i ateljéer på Hornsgatan. Hade jag härmat nån eller hade nån härmat mej eller var jag inte ens inblandad?

Nu ska man skriva om finanskrisen så vad håller jag på med? Bruttonationalprodukten som gått ner så förtvivlat….

Jag undrar hur mycket som kan produceras och jag undrar till vem och jag undrar hur naturens resurser ska kunna återväxa och ibland undrar jag hur det blir när de tar slut helt. Kommer vi alla gå omkring i en smog av sedelskapad rök där vi gör pengar för att säkra våra pengar och göra små matlådor och piller av själva pengarna då det är allt som finns kvar? Kommer vi smygodla tomater i sovrummet för att få ha dem i fred, eller sälja via nätet till högstbjudande? Utan att en enda politiker byts ut. Utan att någon får stå till svars? Det är ju ”tiden”.  Hur ska man kunna ställa tiden till svars för något tiden inte stoppat? Det verkar som att miljöproblem och uppvärmningsproblematiken  i kapitalismens skugga (oavsett typ) är nåt nytt. Jag har hört om den i hela mitt vuxna liv och mer därtill. Så hur kommer det sig? Fanns inte den debatten i akademikerkretsar utom enbart i min vänstervridna teatergrupp när jag var tonåring? Märkligt i så fall. Och vad fick vänsterkretsen för det i så fall? Ett besök av en hemlig man på kulturhuset som noterade våra namn och sen gick mitt i föreställningen, det var vad vi fick.

 

Ja nä…

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s